Nieuws

[catlist name=algemeen  thumbnail=no excerpt=yes posts_morelink=”Lees verder …”]

Samen fit start bij Oosterwolde (Persbericht 26 september 2014)

Zorgorganisatie Innoforte en oefentherapeut Cesar Jacqueline van Baars slaan de handen ineen. Vanaf maandag 29 september  2014 starten er twee Samen Fit-groepen vanaf verzorgingshuis Oosterwolde in Velp. Samen Fit is meer dan bewegen alleen.  Als extra worden informatiebijeenkomsten aangeboden die een gezonde levensstijl bevorderen.

Ouderen die meer aan beweging willen doen, kunnen kiezen voor wat het beste bij hen past: wandelen, of actief en op maat bewegen in de beweeggroep van Samen Fit. Beide groepen worden professioneel begeleid. De wandelgroep gaat met een ervaren coach op pad. Het Samen Fit bewegen wordt geleid door een oefentherapeut Cesar, die oefeningen op maat aan de deelnemers aanbiedt.

‘Bewegen is voor ouderen van groot belang. Het hoort bij de leeftijd dat het lijf wat strammer wordt, dat iets van de grond oprapen niet meer zo makkelijk gaat of traplopen zo veel mogelijk wordt vermeden. Maar rust roest; wie zijn spieren niet meer gebruikt, wordt alleen maar stijver,’ zegt Jacqueline van Baars, oefentherapeut Cesar. ‘ook voor ons brein is bewegen van groot belang. In je eentje bewegen, dat houden alleen de doorzetters vol. Vandaar dat we deze groepen starten. Samen bewegen stimuleert, deelnemers zijn welkom om iemand als introducé mee te nemen, het is gezellig  en de deelnemers leren wat over gezond leven,’ zegt Tiny Hooftman fysiotherapeut van Innoforte.

Beide groepen bewegen iedere maandag van 14:30 uur tot 15:30 uur. Na afloop wordt er samen koffie gedronken. Per keer betalen deelnemers 3,75 euro. Opgeven kan bij Jacqueline van Baars, Praktijk voor Houding en Beweging in gezondheidscentrum Eenplus email vanbaars@eenplus.nl of telefonisch 026-3619808.