Chronische pijn

Chronische pijn

De aanwezigheid van chronische pijn kan levensbepalend zijn, kan beperkingen geven en kost veel energie. Afgelopen jaren heb ik mij bij- en nageschoold in de behandeling en begeleiding van chronische pijnklachten.

Recentelijk zijn over chronische pijn nieuwe inzichten gekomen. Bij het ontstaan en het in stand houden van chronische pijn spelen veel veel factoren een belangrijke rol. tijdens de behandeling wordt er gewerkt volgens het biopsycho-sociale model, wordt er een pijnanalyse gemaakt, werken we aan een voor u belangrijk doel en aan het tot rust brengen van het pijnsysteem. Belangrijk doel in de behandeling is het verbeteren van de kwaliteit van leven. Hoe krijgt u weer grip op uw leven met pijn.

Naast mijn werk in de praktijk ben ik regio-coördinator van het Netwerk Chronisch Pijn Arnhem en Omstreken. De praktijk is aangesloten bij Health Deal Chronische Pijn Arnhem/Nijmegen. Dit is een netwerk van en met specialisten op het gebied van chronische pijn uit de 1e en 2e lijns gezondheidszorg.

De laatste ontwikkelingen:

In september 2019 kon ik met ondersteuning van het gezondheidscentrum een pilot chronisch pijn starten. In deze pilot werk ik samen met een kaderhuisarts en een medisch psycholoog alle gespecialiseerd in chronisch pijn.

sinds 2020 werk ik samen met REDUCEPT: een pijn programma op de VR-Bril: als onderdeel van de behandeling en neem ik deel aan een  online  programma van het netwerk chronisch pijn: ook dit programma kan als ondersteuning van de behandeling van chronisch pijn toegepast worden. U kunt dan een gedeelte van de behandeling thuis via de pc volgen. Tijdens dit programma krijgt u meer inzicht in de factoren die chronisch pijn instand houden en versterken, in factoren die voor uw kwaliteit van leven van belang zijn, hoe u de kwaliteit van leven kunt verbeteren en meer grip op uw leven met pijn kunt krijgen.

vanuit de St. Maartenskliniek/Real Health neem ik deel aan de pilot: backing app. Hierbij wordt er via een app. en vlogs, een programma omgaan met chronische rugpijn aangeboden.

Voor meer informatie kunt u contact op nemen met de praktijk en ook kunt u kijken op de website: www.Chronischepijn.nl